VillaVision – Husföretag

 

husföretag

VillaVision (.se) är ett komplett husföretag som erbjuder arkitekttjänster och nyckelfärdiga koncepthus. Arkitektrådet står som initiativtagare bakom sajten som är tänkt att underlätta för huskunden att göra sitt livs, antagligen största affär. VillaVision bygger just nu upp Sveriges största sökmotor för arkitektritade hus där villakunden enkelt kan hitta en husstil som matchar ens arkitektoniska preferenser.

Utforska och låt er inspireras!

Villa på Lidingö

Det är alltid roligt när vi hittar hus som vi ritade på Hemnet. Här är ett till som ligger på Lidingö och ritades av oss under 2013. Det är till salu genom Anna Ski mäkleri (http://www.annaski.se/objekt/?id=467911). Bilderna från Anna Ski mäkleri hemsida.

Lidingö villa

Lidingö villa

Lidingö villa

Lidingö villa

Visst blev det fint

Tack A. för att du skickade några bilder på färdigt hus. Vi visar den bästa här. Vist blev det fint. Hus ritades i New England stilen. Har två plan och  cirka 220 kvm boyta.

new england hus med pool

new england hus med pool

Attefallshus

Sedan det började har vi ritat många attefallshus. Nästan varje tredje beställare vi har vill ha det på tomten någonstans bredvid nybyggda huset. Så vi undrar vart tog vägen alla ritningar som vi ritade för att det var bara tolv ansökningar hos Göteborgs kommun (enligt GP någon vecka sen) och bara en ansökan i Lerum kommun. Folk kanske bestämmer sig slutligen att inte bygga det. Men i alla fall nyligen ritade vi ett som är designat enligt Boverkets byggregler dvs. tillgängligt för att det kan hyras ut året om. Tydligen fans inte så många bland dem på marknaden som är anpassade för uthyrning. attefallshus bbr

Inför tomtköp

På sista tiden märkte vi att det är fler familjer som vänder sig till oss inför köp av fastighet, både hus och bara tomter. Det ser vi positivt på. En liten utredning inför köpet kan spara mycket pengar senare. Då slipper man problem och överraskningar som dyker upp senare under bygglovshandläggningen eller ombyggnads processen. Här ser ni tre olika skisser som visar möjliga lösningar på placering av byggnader på en tomt när Göteborg mot Kungsbacka. Då ser beställaren är den rätt tomt för oss eller ska vi leta vidare :)

15068 skisser tomt

Markplanering

På fredag förra veckan var vi färdiga med en markplanerings skiss. Tomten ligger söder om Göteborg och är alldeles nära havet fast det skadar inte att ha en pool i trädgården :) Enligt önskemål från beställaren det mesta av ytan är täckt med altan däck eller sten för att minska ytan som ska underhållas typ gräsmatta. Altan går runt hela huset med en liten upphöjning på baksidan nära bassängen. Mot grannarna och framsidan använder vi kallmurar och vintergröna växter som en visuellt avgränsning och insyns skydd.

 

14003 markplanering 150528

Ombyggnad

De här skisserna lämnade vårt kontor igår. Det är en ombyggnad/renoverings projekt. Husets fasad ska bytas, altan ska göras om och läggas på andra delar av tomten. En hel uppfräschning av fastigheten med några små förändringar på insidan.

1502 inredningsförslag 1502 ombyggnad av altan

Inredning av plan två

Här kommer några ritningar och inspirationstavla för inredning. Det är en villa nära Göteborg som hade oinredd plan två. Vår lösning visar hur ska innerväggarna placeras, rum fördelning, en grovt belysnings förslag samt möblering av rum.14141 plan ritning inredning

14141 inredning färg form

Det är ju snö :)

Samma illustration som nedan bara med snö den här gången.

14067 vemdalen snö

Ny altan – Askim

Här kommen en skiss på ombyggnad/tillbyggnad av altan. Det är ett sluttningshus och altanen delas i olika nivåer med en balkong högst upp med utsikt mot havet. 15044 altan

Fritidshus – Vemdalen

Här kommer några illustrationer som lämnar vårt kontor nu och ska användas som reklam material. 14067 fritidshus vemdalen

Översikts bilden redovisar hur omgivningen runt de sju stycken parhusen ser under våren. Varje hus har två lägenheter i två plan med vardagsdelen i entréplan och sovrumsdelen i sluttningsplan.

 

14067 fritidshus vemdalen02 14067 fritidshus vemdalen01

Volymstudie – Lidingö

Volymstudie för en tillbyggnad av villa på Lidingö.

Den tillbyggda delen är den som ligger närmast i bilden, samt torn.

Volymstudie

Dagens skiss

Efter några problem med den här hemsida är vi ”online” igen.

Och här kommer en villa till som ritades nyligen. Den är på cirka 160kvm boyta och inspirerad av New England stilen. Fasaden är vit liggande panel med lite enklare utformade foder och knutar. Tak bekläs med mörkgrå plåt. Fönsterna är spröjsade bara i överdelen för att inte för hindra utsikten mot havet.

15020 new england husRitades av Nikola Drincic

Så köper du ditt drömhus: intervju i Metro

 

Arkitekt Peo Oskarsson har intervjuats av Metro om hur man som kund kan få sitt drömhus ritat på ett professionellt sätt.

Pampig villa i italiensk stil

Pampig villa i Italiensk stil, med inspiration från 1500-tals arkitekten Andrea Palladio.